MALZEMELER:
- 1 paket kuru maya(1 yemek kaşığı)
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta ( Sarıları üzerine )
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
İçi için:
- 200 gr beyaz peynir
- Maydanoz(yeteri kadar)
Hazırlanışı:
Öncelikler süt ve suyu ılıtın yoğurma kabınıza alın. Maya ve şekeri ekleyin 5 dakika kadar bekleyin. Sıvıyağ, yumurta beyazı, tuz ve azar azar unu ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında poğaça hamurunu hazırlayın. Hamurun üzerini kapatın 15 dakika kadar dinlendirin. Hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler yapın. İçi için ben peynir kullandım ama kıymalı da yapabilirsiniz çok yakışacağına eminim.
Poğaçamıza şekil verelim. Bezeyi elimizle yuvarlak açalım. Bir kenarına iç harcımızı ekleyip klasik poğaça şeklinde yani D şeklinde kapatalım. Sonra yana doğru katlayalım. Dik olarak yağlanmış kek kalıbımıza poğaçayı yerleştirelim. Şekil için resimler yardımcı olacaktır. Bütün poğaçalara aynı şekli verip çok birbirine yapışık olmayacak şekilde kek kalıbımıza alalım. Üzerine yumurta sarısını sürelim. Susam çörek otunu ekleyelim. 15 dakika bekletip 180 derece fırında altın sarısı renk alana kadar pişirelim. Poğaça hafif soğuyunca kalıptan çıkaralım. Benim kalıbım 28cm büyüklüğünde kelepçeli yada benimki gibi alttan iterek çıkarılan kalıptan kullanın bu tarifte tavsiyemdir. Nefis poğaçamız hazır. Soru ve görüşlerinizi yorum bölümünden bırakabilirsiniz. Afiyet olsun:)
0 yorum
Lütfen konuyla ilgili yorum yapınız
EmoticonEmoticon